Hoofdinhoud

Jewel Van De Fruitkorf

Kannan x Indoctro

Infofiche

Algemeen
Geboren
Geslacht
Merrie
Kleur
Bruin
Stamboek
BWP
Veiling
Editie
2012
Cataloognummer
17
Verkoopprijs
10000
BTW
Nee
Referentie
Verkocht aan
Torrey Pines Stable
Ruiter
Eric Lamaze
Land
Canada

Stamboom

Kannan
Voltaire
Furioso Ii
Gogo Moeve
Cemeta
Nimmerdor
Wozieta
Gipsy Van De Fruitkorf
Indoctro
Capitol I
Vanessa Vii
Lady Latina
Laredo
Kira

Beschrijving

Informatie

Jewel wordt momenteel bereden door niemand minder dan ex-olympisch kampioen Eric Lamaze. Jewel was reeds zeer succesvol tijdens haar deelname in Aachen, waar zij een 3e, 6e en 8e plaats behaalde in de youngster tour. Momenteel wordt Jewel uitgebracht op het 1m45 niveau. Zo was het duo onlangs 4e tijdens de CSI 2* GP van Bonheiden. 

 

Vader Kannan maakte zelf furore in de internationale springsport met Michel Hecart. Deze zoon van Voltaire heeft bovendien bewezen springpaarden te maken. Tientallen van zijn nazaten springen internationaal, denk hierbij bijvoorbeeld aan A Big Boy (Rein Pill), A Pikachu de Muze (Billy Twomey), Aga Khan (Ignace Philips) en Athena (Kristof Vanhooren). Maar vooral is hij de vader van Nino Des Buissonnets de Olympische kampioen in London dit jaar met Steve Guerdat!

Dat deze Jewel een goed springpaard is bewees ze al meermaals. Ze won vorig jaar het vrijspringen in Limburg en in Ciney. Tijdens de selectie sprong ze uitmuntend en op de fotodag deed ze dit weer. Deze Jewel springt met regelmaat en telkens op diezelfde manier, met een goed overzicht op de sprong, met een goede techniek en bascule en toont telkens weer vermogen. Haar moeder Gipsy v/d Fruitkorf is een dochter van springpaardenleverancier Indoctro!