BELGIAN FOAL AUCTION

Live and Online 2 August, 2024 CSI***Sentower Park

+32 (0) 495 82 94 56 | contact@belgianfoalauction.be

ONGEZIENE BELGIAN FOAL AUCTION

13 aug. 2017

Bomvol en sfeervol, zo kon het Sentower Park zaterdagavond omschreven worden. De combinatie van de Belgian Foal Auction met de CSI3* in Opglabbeek kon duidelijk gesmaakt worden. Met een gemiddelde prijs van maar liefst 11.375 euro vierde de 20ste editie van de veiling een echt feestje.

"Ontzettend tevreden," zo klonk na afloop het veilingcomité. "We hebben de afgelopen dagen veel internationale ruiters te woord gestaan, om te laten zien dat onze collectie dit jaar zeer sterk was" klinkt Stephan Kelchtermans. En met succes! Veel veulens verhuizen immers naar het buitenland.

De Russische Vladimir Tuganov kocht het duurste veulen, Royce van het Gevahof, voor 28.000 euro. Deze Iron Man van de Paddenborre-zoon was bij veel potentiële kopers geliefd, mede dankzij zijn uitzonderlijke springtalent. Meneer Tuganov wist de kwaliteit van de veulens sterk te waarderen, want buiten Royce van het Gevahof kocht hij nog twee andere veulens. Een andere opvallende koper was de Ukraïnse Oleksandr Onyshchenko. Hij kocht drie veulens: een Falaise de Muze, een I'm Special de Muze en een Cicero Z van Paemel zullen zijn stallen vervoegen. Ook familie Aston wist drie veulens te kopen! Zij kozen voor een Vigo d'Arsouilles, een Aganix du Seigneur en de Marschal Fields 111.

Tweede duurste werd Ronetbreaker-M, deze Cornet Obolensky-merrie komt uit een Heartbreaker-moeder en werd voor 26.000 euro aan de Saoedische Prince Torki verkocht. Als fokker van Sultan V, goed voor een bronzen teammedaille op de Olympische Spelen in Londen, weet de prins zeker kwaliteit te herkennen. 
Voor 19.000 euro ging het derde duurste veulen onder de hamer: Raico van de Lindehoeve is een Toulon-zoon die het team van Efe Siyahi zal gaan versterken. 

Ook de fokkers zelf waren meer dan tevreden. "Hier hadden we op voorhand voor getekend," vertelt Mieke Raman van stoeterij van 't Kattenheye. Zij hadden maar liefst vier veulens in de veiling die allemaal verkocht werden. Van de 35 veulens werden er maar liefst 32 verkocht. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie