BELGIAN FOAL AUCTION

Live and Online 2 August, 2024 CSI***Sentower Park

+32 (0) 495 82 94 56 | contact@belgianfoalauction.be

VEGASBLUE-STX VAN KATTENHEYE

Uit Vegas Tuilière (1m40), zus van Star en Univers la Tuilière (1m50)
Bekijk de ganse collectie van Edition August 2021

VIDEO'S

PEDIGREE

LE BLUE DIAMOND VAN 'T RUYTERSHOF
PLOT BLUE
MR BLUE
ILOTTE
DIAMANTHINA V/H RUYTERSHOF
DIAMANT DE SEMILLY
CARTHINA Z
VEGAS TUILIERE
KANNAN
VOLTAIRE
CEMETA
JUST A STAR
QUICK STAR
ALBA LA TUILIERE

ABOUT

Dit jong veulen springt meteen in het oog door zijn opvallende uitstraling. Bovendien weet hij ook goed te bewegen en toont hij zelfs op jonge leeftijd al een uitmuntende springtechniek.

Zoals de naam al doet vermoeden is deze Vegas Blue STX van ‘t Kattenheye een combinatie van Le Blue Diamant van ’t Ruytershof en moeder Vegas Tuilière. Vader Le Blue Diamond van’t Ruytershof is een hengst met een indrukwekkende bloedlijn, zowel langs vaders als moeders kant. Deze zoon van Plot Blue komt uit niemand minder dan Diamanthina Van’t Ruytershof. Niet enkel zijn genen zijn bijzonder interessant, ook zijn sportresultaten en nakomelingen liegen niet. Le Blue is momenteel succesvol met Olivier Philippaerts op het allerhoogste niveau en mocht reeds de kleuren van zijn vaderland verdedigen. Zijn jongere nakomelingen lieten zich op meerdere kampioenschappen vrijspringen opmerken door hun voorzichtigheid. Niet enkel de vader van dit jong hengstenveulen is actief in de internationale sport, ook moeder Vegas Tuilière (v. Kannan) verdiende reeds haar strepen. Deze merrie was zelf internationaal actief op het 1m40 niveau met de ruiters van Stephex Stables. Bovendien springen haar twee oudste zussen beide op het hoogste niveau. Zus Star La Tuilière sleepte reeds verschillende 1m40 klasseringen, waaronder een overwinning in Spruce Meadows, in de wacht onder het zadel van Canadese topamazone Kara Chad. Broer Univers La Tuilière is ook actief op het 1m50 niveau onder de Stephex amazone Kendra Claricia Brinkop. De jongste nakomelingen van grootmoeder Just a Star (1m30) zijn actief op het nationaal niveau voor jonge paarden.

Kortom een opvallend athletisch veulen uit een eerder kleine moederstam, maar met bewezen sportgenen in de eerste generatie.

 

Damline:

  • Star La Tuilière (v. Tlaloc la Silla): CSI 1m50 with Kara Chad (CAN)
  • Univers La Tuilière (v. Le Tot de Semilly): CSI 1m50 with Kendra Claricia Brinkop (DEU)
  • Kalimba Champeix (v. Baloubet du Rouet): CSI 1m50 with Loic Mordasini (FRA)
  • Vegas Tuilière (v. Kannan): CSI 1m40 with Olivier Seynhaeve (BEL)
  • Lex Tuilière (v. Zeus): CSI 1m50 with Ivaylo Bonev (BGR)
  • Daily Star D’alfa (v. Kannan): CSN 6yo with Alexandre Gruson (FRA)
  • Early Star D’alfa (v. Quaprice Bois Margot): CSN 6yo with Francois Noppe (FRA)
  • ...

INFORMATIE

Geboortedatum 12-06-2021
Geslacht Hengst
Kleur Bruin
Studbook BWP

Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie